Ścieżka nawigacyjna

Treść strony


Wniosek o wydanie zaświadczenia o ubezpieczeniu społecznym rolników oraz opłaceniu składki FUSR

Metryka

  • opublikował: Kamila Mróz
    data publikacji: 2017-09-29 09:12

Klauzula informacyjna RODO

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanym dalej RODO, przekazujemy kluczowe informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych.

Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych jest Wójt Gminy Lubicz, adres: ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz.

Z administratorem możesz się skontaktować:

  • tradycyjną pocztą pod adresem: Urząd Gminy Lubicz, ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz;
  • przez Elektroniczną Platformę Usług Administracji Publicznej dostępną na stronie: https://epuap.gov.pl;
  • poprzez e-mail: info@lubicz.pl;
  • telefonicznie: 56 621 21 00.

Współadministrator danych osobowych

Współadministratorem danych osobowych jest:

  1. Urząd Gminy Lubicz, adres: ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz;
  2. Gmina Lubicz, adres: ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz.

Współadministratorzy stanowią aparat pomocniczy do wykonywania zadań własnych Wójta Gminy Lubicz oraz zadań zleconych, wynikających z przepisów prawa lub na podstawie zawartych umów i porozumień. Celem współadministrowania jest uczestniczenie przez współadministratorów w podejmowaniu decyzji o celach i sposobach przetwarzania danych osobowych oraz zastosowanie wspólnych rozwiązań technicznych i organizacyjnych zabezpieczenia danych osobowych. Z treścią uzgodnień dotyczących zasad współadministrowania możesz zapoznać się w Sekretariacie Urzędu Gminy.

Inspektor Ochrony Danych (IOD)

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym możesz się skontaktować:

  • tradycyjną pocztą pod adresem: Urząd Gminy Lubicz, ul. Toruńska 21,
    87-162 Lubicz;
  • przez Elektroniczną Platformę Usług Administracji Publicznej dostępną na stronie: https://epuap.gov.pl;
  • poprzez e-mail: iod@lubicz.pl.

Z Inspektorem Ochrony Danych możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora i współadministratorów oraz korzystania z praw związanych z ich przetwarzaniem.

Cele przetwarzania danych osobowych

Twoje dane osobowe będziemy przetwarzali w celu poświadczenia własnoręczności podpisu oraz w celu realizacji obowiązku wynikającego z przepisów podatkowych i księgowych.

Podstawa prawna przetwarzania danych osobowych

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (art. 6 ust. 1 lit. c) RODO) w związku z:

  • art. 101 ustawy z dnia 14 lutego 1991 r. – Prawo o notariacie i wydanym na jej podstawie rozporządzeniu Ministra Sprawiedliwości z dnia 7 lutego 2017 r. w sprawie sporządzania niektórych poświadczeń przez organy samorządu terytorialnego i banki;
  • art. 122 ust. 2 ustawy z dnia 17 grudnia 1998 r. o emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych;
  • przepisami podatkowymi i w zakresie prowadzenia dokumentacji księgowej.

Czy podanie danych jest obowiązkowe?

Podanie danych jest dobrowolne, jednak odmowa ich podania skutkować będzie odmową poświadczenia własnoręczności podpisu.

Okres przechowywania danych osobowych

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres wynikający z regulacji prawnych m.in. ustawy o narodowym zasobie archiwalnym i archiwach.

Odbiorcy danych osobowych

Odbiorcami danych mogą być podmioty świadczące na rzecz administratora usługi serwisu, rozwoju i utrzymania systemów informatycznych, kurierzy, operatorzy pocztowi, kancelarie prawne. W razie takiej konieczności, dane osobowe mogą być przez nas udostępniane także podmiotom upoważnionym na podstawie przepisów prawa.

Prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Każdej osobie, której dane przetwarzamy przysługują następujące prawa:

  • prawo dostępu do danych osobowych;
  • prawo żądania sprostowania danych osobowych;
  • prawo żądania usunięcia danych, w sytuacji, gdy przetwarzanie danych nie następuje w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisu prawa; 
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się bezpośrednio z nami lub naszym  Inspektorem Ochrony Danych (dane kontaktowe powyżej).

Prawo wniesienia skargi

Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych), jeżeli uznasz, że przetwarzając Twoje dane osobowe naruszamy przepisy RODO.

Przekazywanie danych do państwa trzeciego

Twoje dane osobowe nie będą przekazane do państw spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji

Decyzje dotyczące Twojej osoby nie będą podejmowane w sposób wyłącznie zautomatyzowany, w tym Twoje dane nie będą poddawane profilowaniu.

Metryka

  • opublikował: Podatki Gmina Lubicz
    data publikacji: 2019-10-24 08:29

Opis strony

Barbara Wiertel, Referat Organizacyjny, Urząd Gminy Lubicz, ul. Toruńska 21, tel. (056) 678-21-28, fax: (056) 678-21-22, e-mail: bip@lubicz.pl

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 11585
Ostatnia aktualizacja obecnej strony: 2019-10-24 08:29

Odnośniki

Fotokod z linkiem do niniejszej strony

Fotokod

Wyszukiwarka

Wyszukiwarka
-- w całym serwisie

Menu

Intranet

Zaloguj się

Urząd Gminy Lubicz

Lubicz Dolny, ul. Toruńska 21, 87-162 Lubicz

Dane kontaktowe

tel. (56) 621-21-00, (56) 621-21-01

Godziny urzędowania

poniedziałek, środa, czwartek: 7:00 - 15:00,

wtorek: 7:00 - 18:00

piątek: 7:00 - 14:00

Odnośniki

Metryka strony BIP

Licznik odwiedzin strony BIP: 3615066
Ostatnia aktualizacja strony BIP: 2019-11-14 13:31

Stopka strony